GRIJANJE d.o.o.

Jarušćica 5

10020 Zagreb

zvonko.grijanje@gmail.com

www.grijanje.hr

SAVJETI KUPCIMA

 

Centralno grijanje je danas najbolji način zagrijavanja stambenih i poslovnih prostora. Ložimo na jednom mjestu a zagrijavano sve prostorije ravnomjerno i prema željenoj temperaturi. Ogrjevna tijela zauzimaju malu površinu i smještena su obično ispod prozora gdje ne smetaju.

Centralno grijanje ima i svoju visoku cijenu, koja je najskuplja u usporedbi sa ostalim načinima grijanja. Zbog visoke cijene mnogi investitori malih obiteljskih kuća neće se odlučiti da odmah u tijeku gradnje napravi instalaciju centralnog grijanja nego to ostavljaju za neko bolje vrijeme.

 

Moj prijedlog je ako nemate dovoljno novca da odmah napravite kompletno centralno grijanje napravite samo instalaciju cijevi bez radijatora i kotlovnice, to je samo oko 20% ukupne cijene. A cijevi ćemo lijepo sakriti u zidove i podove pa se neće vidjeti. Kasnije kada budete u financijskoj  mogućnosti montirati ćemo vam radijatore i kotlovnicu bez velikih zahvata na bušenju rupa.

 

Drugi važan prijedlog je tijekom izgradnje obiteljske kuće napravite dobru toplinsku izolaciju svih vanjskih zidova plafona i podova, jer novac uložen u toplinsku izolaciju vrača sa vrlo brzo na uštedi goriva.

 

U obiteljskim kućama gdje živite a nemate centralno grijanje a željeli bi ste ga imati naručite izvođenje radova u proljeće ili ljeto kada su cijene niže a i mi kao izvođači imamo više vremena za montažu.

 

Za klima uređaje naručite montažu u proljeće ili jesen isto tako zbog povoljnijih cijena.   

 

Nadam se da pregledom ove stranice ste saznali nešto više o kućnim instalacijama i njihovoj izradi.

 

Za sve ostale nejasnoće slobodno nam se obratite.      

Sva prava pridržana. 1992-2009